Choć jeszcze niedawno cieszyliśmy się letnim słońcem i gwarą wakacyjnych spotkań, na Sopockim Rynku Non-Stop coraz wyraźniej widać, że jesień zbliża się wielkimi krokami. Zmieniają się nie tylko kolory drzew i chłodniejsze poranki, ale także to, co znajdziecie na naszych stoiskach.
Sezon jesienny to prawdziwe bogactwo smaków. Na rynku pojawiają się jabłka, słodkie gruszki i soczyste śliwki, które świetnie sprawdzają się zarówno do jedzenia na surowo, jak i do przygotowania domowych ciast. Nie brakuje dyni, cukinii, papryki i bakłażanów. To wspaniałe warzywa, które mogą posłużyć za podstawy dań kuchni roślinnej, zup, dodatki do dań mięsnych, przetwory oraz pasty kanapkowe - warto spróbować tego przepisu na pastę z dyni i suszonych pomidorów według Marty Dymek z bloga Jadłonomia. Dla miłośników darów lasu pojawia się grzyby - mamy nadzieję, że sezon będzie obfity! Z pewnością wiele z nich posłuży do przygotowania aromatycznych sosów.
Jesień to jednak nie tylko smaki, ale też kolory. Już są wrzosy, a niebawem pojawią się chryzantemy. To one wnoszą do domów i ogrodów jesienną atmosferę, dodając uroku i ciepła nawet w pochmurne dni. Tym samym, nasi sprzedawcy kwiatów zakończą sezon i skupią się na pracach przygotowawczych do wiosny.
Zapraszamy na Sopocki Rynek Non-Stop, by wspólnie powitać jesień – w smakach, barwach i zapachach, które czynią tę porę roku wyjątkową.